frambozen roomijs

Gepost: 22 augustus 2018 Laatst bewerkt: 15 oktober 2023

FRAMBOZEN ROOMIJS 1

Soms heb ik recepten waar ik nog net even wat blijer van word dan de meeste en dat kan aan verschillende dingen liggen. In dit geval omdat het resultaat nog veel lekkerder en mooier werd dan gehoopt. En omdat ik ontzettend blij ben met de foto’s van dit frambozen roomijs. IJs fotograferen vind ik altijd wat lastiger. Omdat je snel moet werken kun je niet even rustig experimenteren met verschillende opstellingen. Voor dit ijs dat ik maakte met Hero frambozenjam had ik wel wat composities in gedachten, maar dé foto zat er na een aantal van die bedachte composities nog niet tussen. Totdat ik bolletjes ging maken van het ijs en de swirl van de gebruikte jam goed zichtbaar werd. Toen ging ik los met mijn camera haha, het was dus nog een beste klus om te kiezen tussen alle foto’s die ik maakte. Heel fijn aan dit recept: je hebt in totaal maar 5 ingrediënten nodig om een bak vol van dit verrukkelijke (en fotogenieke) frambozenijs te maken. Snel te maken, fotogeniek (kom maar op met jullie foto’s op social media van dit ijs!) en ontzettend lekker dus, ik geef je het recept.


FRAMBOZEN ROOMIJS 2

FRAMBOZEN ROOMIJS 3

FRAMBOZEN ROOMIJS 4

FRAMBOZEN ROOMIJS 5

FRAMBOZEN ROOMIJS
Opslaan Recept afdrukken
5 van 1 stem

Frambozen roomijs

Je maakt in een handomdraai een bak vol frambozen roomijs met slechts 5 ingrediënten. Ik geef je het recept zodat je ook zelf roomijs kunt maken.
Porties: 1 bak vol

Ingrediënten

  • 500 ml slagroom
  • 1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
  • 3 tl vanillepasta (of vanille-extract)
  • 150-200 gram verse frambozen (zoveel je wilt)
  • bijna 1 hele pot Hero frambozenjam

Instructies

  • Klop de slagroom stijf, voeg hier de gecondenseerde melk en vanillepasta aan toe. Spatel rustig door tot het een bijna egaal mengsel is. Roer de jam even door zodat deze makkelijker wordt opgenomen. Voeg een paar eetlepels toe en spatel door het ijsmengsel. Proef even van het mengsel en blijf frambozenjam toevoegen tot je tevreden bent over de smaak. Zorg dat je in ieder geval 3 eetlepels overhoudt voor de decoratie.
  • Pak er dan een bak bij voor het ijs, ik gebruikte zelf een cakevorm. Breng een eerste laag ijs aan in de vorm en verdeel er wat frambozen over. Vul aan met meer ijs en frambozen tot de bak vol zit met ijs. Zorg dat je frambozen overhoudt voor bovenop.
  • Met een theelepel verdeel je wat jam over het ijs, roer dit er een klein beetje door zodat er swirls ontstaan. Verdeel er als laatst wat verse frambozen over en dek de vorm af met folie of een deksel.
  • Zet het ijs minimaal 6 uur in de vriezer.
  • Haal het ijs ongeveer 10 minuutjes voor serveren vast uit de vriezer, dan kun je er makkelijker bolletjes van scheppen.
Tips
Je maakt eenvoudig een compleet nieuwe smaak ijs door de frambozenjam te vervangen door een andere Hero jam, hetzelfde geldt voor het fruit.
Bewaren
Het ijs blijft tot wel 3 maanden goed in de vriezer als je het goed afsluit.

Wil je weten wat voor recepten je nog meer kunt maken met jam? Neem dan een kijkje op de Hero Jam Studio.

FRAMBOZEN ROOMIJS 7

KitchenAid winactie

Ook heel leuk: Hero heeft een winactie in samenwerking met KitchenAid waarbij je elke maand kans maakt op een klassieker van KitchenAid! Om mee te doen upload je jouw favoriete jamrecept op de Hero Jam Studio, elke maand wordt er een winnaar geselecteerd.

Dit is een samenwerking met Hero, lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

15 reacties

  1. José pistone schreef:

    Ik ga ervanuit dat je dit hele mengsel in de ICE maker van kitchen aid kunt doen#makkelijker?

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat moet zeker lukken 🙂

  2. Stella schreef:

    Nou, het staat in de vriezer hoor! Recept klinkt erg lekker en de foto’s zien er veelversprekend uit. Hopelijk morgen lekker geniet van een roomijsje 😀

    1. Laura Kieft schreef:

      Hopelijk heeft het bij jou net zo lekker gesmaakt als hier 😉

  3. Willy schreef:

    Hartelijk dank voor je tip over de winactie van Hero, ik heb een recept ingestuurd en heb een supermooie keizerrode Kitchenaid Artisan Mixer gewonnen. Die stond al heel lang op mijn verlanglijstje en nu heb ik hem gekregen. Ben er zooooo blij mee????

    1. Laura Kieft schreef:

      Wat leuk om te horen! Gefeliciteerd 😀

  4. L. schreef:

    Kan je de vanille pasta of vanille extract ook vervangen voor iets anders?

    1. Laura Kieft schreef:

      aroma of suiker kan ook, maar met extract of pasta wordt het wel het lekkerst.

  5. L. schreef:

    Het ziet er erg lekker uit!??

  6. Marjolijn schreef:

    Bij dit ijs niet de bedoeling dat je het elk half uur doorroert? En ivm geen suiker mogen, kun je de vanille pasta ook weglaten?

    1. Laura Kieft schreef:

      Bij dit recept is dat niet nodig, anders had het in de omschrijving gestaan. En als je geen suiker mag/wil, heeft het weglaten van de vanillepasta daar geen invloed op.

  7. Marian v Gruijthuijsen schreef:

    Hallo Laura
    Het ijs uit de diepvries is hard ik kan het niet scheppen.
    Ik wil het nu laten smelten, zou ik er een taart van kunnen maken.
    Koekjesbodem met dit mengsel erop.
    Voor de binding hoeveel gelatine toevoegen?
    Kun je me een advies geven.
    Groet Marian

    1. Laura's Bakery schreef:

      Leuk idee! Dat durf ik je eigenlijk niet precies te zeggen, want ik heb dat zelf niet zo gemaakt/getest.

  8. Lie schreef:

    Kan het ook met diepvriesframbozen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Lijkt me van wel, wel even opletten dat het niet te waterig wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept