Soms zijn er van die recepten waar ik nét iets blijer van word dan van anderen. Dat kan aan allerlei dingen liggen, maar in dit geval kwam het door het eindresultaat: nog lekkerder én mooier dan ik had gehoopt. En eerlijk is eerlijk, ik ben ook extra blij met de foto’s van dit frambozenroomijs.
IJs fotograferen is altijd een uitdaging, omdat je snel moet werken en weinig ruimte hebt om rustig te schuiven met opstellingen. Voor dit ijs, gemaakt met Hero frambozenjam, had ik vooraf al een paar composities in mijn hoofd. Toch zat dé foto er in eerste instantie niet bij. Tot ik bolletjes begon te scheppen en de swirl van de jam prachtig zichtbaar werd – toen ging ik los met mijn camera, haha. Het lastigste was uiteindelijk om te kiezen uit al die foto’s die ik maakte.
Het fijne aan dit recept? Je hebt maar vijf ingrediënten nodig om een hele bak van dit verrukkelijke – en fotogenieke – frambozenijs te maken. Supersnel, heerlijk en perfect om te delen. Dus kom maar op met jullie foto’s op social media!
BAKTIP: Dit recept is zowel met als zonder ijsmaker te maken. Met een ijsmaker kan je sneller van je zelfgemaakte ijs genieten. Deze ijsmaker is een goede en betaalbare optie.
Ik ga ervanuit dat je dit hele mengsel in de ICE maker van kitchen aid kunt doen#makkelijker?
Dat moet zeker lukken 🙂
Nou, het staat in de vriezer hoor! Recept klinkt erg lekker en de foto’s zien er veelversprekend uit. Hopelijk morgen lekker geniet van een roomijsje 😀
Hopelijk heeft het bij jou net zo lekker gesmaakt als hier 😉
Hartelijk dank voor je tip over de winactie van Hero, ik heb een recept ingestuurd en heb een supermooie keizerrode Kitchenaid Artisan Mixer gewonnen. Die stond al heel lang op mijn verlanglijstje en nu heb ik hem gekregen. Ben er zooooo blij mee????
Wat leuk om te horen! Gefeliciteerd 😀
Kan je de vanille pasta of vanille extract ook vervangen voor iets anders?
aroma of suiker kan ook, maar met extract of pasta wordt het wel het lekkerst.
Het ziet er erg lekker uit!??
Bij dit ijs niet de bedoeling dat je het elk half uur doorroert? En ivm geen suiker mogen, kun je de vanille pasta ook weglaten?
Bij dit recept is dat niet nodig, anders had het in de omschrijving gestaan. En als je geen suiker mag/wil, heeft het weglaten van de vanillepasta daar geen invloed op.
Hallo Laura
Het ijs uit de diepvries is hard ik kan het niet scheppen.
Ik wil het nu laten smelten, zou ik er een taart van kunnen maken.
Koekjesbodem met dit mengsel erop.
Voor de binding hoeveel gelatine toevoegen?
Kun je me een advies geven.
Groet Marian
Leuk idee! Dat durf ik je eigenlijk niet precies te zeggen, want ik heb dat zelf niet zo gemaakt/getest.
Kan het ook met diepvriesframbozen?
Lijkt me van wel, wel even opletten dat het niet te waterig wordt.