Soms zijn er van die recepten waar ik nét iets blijer van word dan van anderen. Dat kan aan allerlei dingen liggen, maar in dit geval kwam het door het eindresultaat: nog lekkerder én mooier dan ik had gehoopt. En eerlijk is eerlijk, ik ben ook extra blij met de foto’s van dit frambozenroomijs.

IJs fotograferen is altijd een uitdaging, omdat je snel moet werken en weinig ruimte hebt om rustig te schuiven met opstellingen. Voor dit ijs, gemaakt met Hero frambozenjam, had ik vooraf al een paar composities in mijn hoofd. Toch zat dé foto er in eerste instantie niet bij. Tot ik bolletjes begon te scheppen en de swirl van de jam prachtig zichtbaar werd – toen ging ik los met mijn camera, haha. Het lastigste was uiteindelijk om te kiezen uit al die foto’s die ik maakte.

Het fijne aan dit recept? Je hebt maar vijf ingrediënten nodig om een hele bak van dit verrukkelijke – en fotogenieke – frambozenijs te maken. Supersnel, heerlijk en perfect om te delen. Dus kom maar op met jullie foto’s op social media!

BAKTIP: Dit recept is zowel met als zonder ijsmaker te maken. Met een ijsmaker kan je sneller van je zelfgemaakte ijs genieten. Deze ijsmaker is een goede en betaalbare optie.

hero-frambozen-roomijs-5a

Het complete basisbakboek

Deze bakbijbel met ruim 150 recepten wil iedere thuisbakker in huis hebben. Ga aan de slag met een van de 40 basisrecepten, elk met twee variaties. Het zijn zowel tijdloze klassiekers als veel spiksplinternieuwe recepten. Daarnaast bevat dit boek recepten voor vullingen en toppings, maar ook handige baktips en bewaaradviezen zoals je van mij gewend bent.

Bestel hier!

Afbeelding
hero-frambozen-roomijs-4a

Meer makkelijke ijsrecepten

Ben je dol op zelfgemaakt ijs, maar wil je liever geen ingewikkelde recepten of een ijsmachine nodig hebben? Dan zit je hier goed! Ik heb namelijk nog veel meer makkelijke ijsrecepten verzameld die je in een handomdraai maakt. Perfect voor warme dagen of gewoon als je trek hebt in een lekker en verfrissend toetje.

Hieronder vind je een overzicht van mijn favoriete eenvoudige ijsrecepten:

hero-frambozen-roomijs-10a

FRAMBOZEN ROOMIJS

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 1 stem

Frambozen roomijs

Je maakt in een handomdraai een bak vol frambozen roomijs met slechts 5 ingrediënten. Ik geef je het recept zodat je ook zelf roomijs kunt maken.
Porties: bak vol

Ingrediënten

  • 500 ml slagroom
  • 1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
  • 3 tl vanillepasta (of vanille-extract)
  • 150-200 gram verse frambozen (zoveel je wilt)
  • bijna 1 hele pot Hero frambozenjam

Instructies

  • Klop de slagroom stijf, voeg hier de gecondenseerde melk en vanillepasta aan toe. Spatel rustig door tot het een bijna egaal mengsel is. Roer de jam even door zodat deze makkelijker wordt opgenomen. Voeg een paar eetlepels toe en spatel door het ijsmengsel. Proef even van het mengsel en blijf frambozenjam toevoegen tot je tevreden bent over de smaak. Zorg dat je in ieder geval 3 eetlepels overhoudt voor de decoratie.
  • Pak er dan een bak bij voor het ijs, ik gebruikte zelf een cakevorm. Breng een eerste laag ijs aan in de vorm en verdeel er wat frambozen over. Vul aan met meer ijs en frambozen tot de bak vol zit met ijs. Zorg dat je frambozen overhoudt voor bovenop.
  • Met een theelepel verdeel je wat jam over het ijs, roer dit er een klein beetje door zodat er swirls ontstaan. Verdeel er als laatst wat verse frambozen over en dek de vorm af met folie of een deksel.
  • Zet het ijs minimaal 6 uur in de vriezer.
  • Haal het ijs ongeveer 10 minuutjes voor serveren vast uit de vriezer, dan kun je er makkelijker bolletjes van scheppen.
Tips

Je maakt eenvoudig een compleet nieuwe smaak ijs door de frambozenjam te vervangen door een andere Hero jam, hetzelfde geldt voor het fruit.
Bewaren

Het ijs blijft tot wel 3 maanden goed in de vriezer als je het goed afsluit.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

15 reacties

  1. José pistone schreef:

    Ik ga ervanuit dat je dit hele mengsel in de ICE maker van kitchen aid kunt doen#makkelijker?

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat moet zeker lukken 🙂

  2. Stella schreef:

    Nou, het staat in de vriezer hoor! Recept klinkt erg lekker en de foto’s zien er veelversprekend uit. Hopelijk morgen lekker geniet van een roomijsje 😀

    1. Laura Kieft schreef:

      Hopelijk heeft het bij jou net zo lekker gesmaakt als hier 😉

  3. Willy schreef:

    Hartelijk dank voor je tip over de winactie van Hero, ik heb een recept ingestuurd en heb een supermooie keizerrode Kitchenaid Artisan Mixer gewonnen. Die stond al heel lang op mijn verlanglijstje en nu heb ik hem gekregen. Ben er zooooo blij mee????

    1. Laura Kieft schreef:

      Wat leuk om te horen! Gefeliciteerd 😀

  4. L. schreef:

    Kan je de vanille pasta of vanille extract ook vervangen voor iets anders?

    1. Laura Kieft schreef:

      aroma of suiker kan ook, maar met extract of pasta wordt het wel het lekkerst.

  5. L. schreef:

    Het ziet er erg lekker uit!??

  6. Marjolijn schreef:

    Bij dit ijs niet de bedoeling dat je het elk half uur doorroert? En ivm geen suiker mogen, kun je de vanille pasta ook weglaten?

    1. Laura Kieft schreef:

      Bij dit recept is dat niet nodig, anders had het in de omschrijving gestaan. En als je geen suiker mag/wil, heeft het weglaten van de vanillepasta daar geen invloed op.

  7. Marian v Gruijthuijsen schreef:

    Hallo Laura
    Het ijs uit de diepvries is hard ik kan het niet scheppen.
    Ik wil het nu laten smelten, zou ik er een taart van kunnen maken.
    Koekjesbodem met dit mengsel erop.
    Voor de binding hoeveel gelatine toevoegen?
    Kun je me een advies geven.
    Groet Marian

    1. Laura's Bakery schreef:

      Leuk idee! Dat durf ik je eigenlijk niet precies te zeggen, want ik heb dat zelf niet zo gemaakt/getest.

  8. Lie schreef:

    Kan het ook met diepvriesframbozen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Lijkt me van wel, wel even opletten dat het niet te waterig wordt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept